Ministrica Pusić zahvalila poljskom veleposlaniku na podršci u procesu pristupanja Europskoj uniji

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u nastupni posjet novog poljskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Macieja Szymanskog

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u nastupni posjet novog poljskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Macieja Szymanskog, zahvalivši mu na ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora kao i podršci koju je Poljska kontinuirano pružala tijekom pregovora, a posebno u završnoj fazi s obzirom da je HPU potpisan upravo tijekom poljskog predsjedanja. 

Ministrica je istaknula kako nam je vrlo važno poljsko iskustvo u iskorištavanju EU fondova te je pozdravila suradnju između regija dviju država, a izrazila je zadovoljstvo značajnim porastom broja poljskih turista u Hrvatskoj u 2012. godini. 

Veleposlanik Szymanski je kazao kako „između Hrvatske i Poljske nema otvorenih pitanja, ali želim otvoriti nova područja na kojima ćemo još intenzivnije surađivati“ s čime se složila ministrica Pusić dodajući kako imamo još neiskorištenih potencijala. Ministrica Pusić informirala je poljskog veleposlanika o tijeku ratifikacijskog procesa, kao i o odnosima Hrvatske sa susjedima. 



Priopćenja