Ministrica Pusić s Astrid Thors, visokom povjerenicom za nacionalne manjine OESS-a

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se, na marginama Ministarskog sastanka OESS-a i s Astrid Thors, visokom povjerenicom za nacionalne manjine OESS-a koja je ovu dužnost preuzela u kolovozu o.g

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se, na marginama Ministarskog sastanka OESS-a i s Astrid Thors, visokom povjerenicom za nacionalne manjine OESS-a koja je ovu dužnost preuzela u kolovozu o.g.

Razgovarale su o uvođenju dvojezičnih ploča u Vukovaru, te o održanom referendumu o braku kao i najavi referenduma o ukidanju ćirilice.

Ministrica je ponovila kako je Vlada odlučna u provođenju ustavnog zakona o nacionalnim manjinama u skladu s europskim standardima i hrvatskim zakonima. Dosljednim provođenjem ovog zakona, štitimo svoje građane koji su i pripadnici manjinskih zajednica, kazala je dodajući kako smo i potpisivanjem Pristupnog ugovora i ulaskom u EU preuzeli obvezu da ćemo intenzivirati provođenje Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama. Kada je riječ o održanom referendumu o braku, ministrica je naglasila kako je trideset pet posto ljudi koji su izašli na referendum prepoznalo liberalnu ideju i važnost slobode te na prvi pogled blagom i neutralnom pitanju reklo 'ne, mi smo za slobodu, a ne za diskriminaciju' te dodala da je pred Hrvatskom vrijeme u kojem ćemo raditi na temama slobode i borbe protiv svakog oblika diskriminacije.
 



Priopćenja