Ministrica Pusić o zaključcima izvanrednog Vijeća EU o Ukrajini

Nakon izvanrednog sastanka Vijeća za vanjske poslove EU , prva potpredsjednica Vlade i ministrica Pusić istaknula je najvažnije zaključke rasprave ...

Nakon izvanrednog sastanka Vijeća za vanjske poslove EU , prva potpredsjednica Vlade i ministrica Pusić istaknula je najvažnije zaključke rasprave i najavila održavanje Europskog vijeća o Ukrajini u četvrtak, 6. ožujka:„U zaključcima se osuđuje agresija nad ukrajinskim teritorijalnim suverenitetom i teritorijalnim integritetom od strane vojske Ruske Federacije. Osuđuje se i autorizacija dana predsjedniku Putinu za upotrebu oružanih snaga na teritoriju Ukrajine. Govori se i sankcijama o kojima će se raspravljati ukoliko se ne smiri situacija u Ukrajini. Riječ je o tzv. ciljanim mjerama o kojima će se razgovarati u četvrtak: pitanju liberalizacije viznog režima između EU i Rusije, novom Ugovoru o suradnji EU i Rusije i ciljanim mjerama koje mogu pogoditi ekonomske aktivnosti Ruske Federacije“.

„Od danas do četvrtka će se vidjeti kako će se situacija razvijati. Odlučeno je i o prekidu priprema za sastanak G8 planiran u Sočiju u lipnju“, kazala je ministrica.

Tekst zaključaka izvanrednog sastanka vijeća za vanjske poslove 3. ožujka pročitajte na:

http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/foraff/141291.pdf

 



Priopćenja