Ministrica Pusić na sastanku s princom Saudijske Arabije Saudom al-Faisalom

Ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, u Kairu je razgovarala s princom Saudijske Arabije Saudom al-Faisalom, koji obnaša i funkciju ministra vanjskih poslova te zemlje.

Ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić, u Kairu je razgovarala s princom Saudijske Arabije Saudom al-Faisalom, koji obnaša i funkciju ministra vanjskih poslova te zemlje. “Princ Faisal jedna je od ključnih figura u Saudijskoj Arabiji, koja je i sama jedna od ključnih zemalja za stabilnost Bliskog i Srednjeg istoka te zemalja Južnog Mediterana“  - rekla je nakon sastanka ministrica.

“U ovom trenutku, u kojem je u Kataru postignut dogovor sirijske opozicije da sudjeluje u zajedničkom nastupu i predstavljanju Sirije, Saudijska Arabija postaje još značajnija u davanju smjernica i definiranju ciljeva za smirivanje situacije u Siriji i za komunikaciju sa sirijskom stranom“ – istaknula je ministrica Pusić, naglasivši kako postoji  inicijativa da na današnjem sastanku ujedinjena sirijska opozicija, sada pod imenom “Sirijska nacionalna koalicija“ zastupa Siriju sa strane Arapske lige. U tom kontekstu, ministrica je zaključila kako je sastanak ministara vanjskih poslova EU i ministara vanjskih poslova Arapske lige, koji se danas održava u Kairu, neobično važan.



Priopćenja