Ministrica Pejčinović Burić sudjelovala na trilateralnom sastanku u Mostaru

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić je u izaslanstvu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović sudjelovala na trilateralnom sastanku predsjednice Republike Hrvatske, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Srbije s ministrima vanjskih poslova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić je u izaslanstvu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović sudjelovala na trilateralnom sastanku predsjednice Republike Hrvatske, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Srbije s ministrima vanjskih poslova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji je održan u Mostaru u utorak 6. ožujka 2018. godine.

Razgovaralo se o Strategiji Europske komisije o Zapadnom Balkanu, koja šalje jasnu poruku o perspektivi članstva u EU i usmjerava na prioritetna područja. U tom smislu razmotren je jači angažman kako bi se stvorili preduvjeti za daljnje približavanje BiH i Srbije Europskoj uniji. RH pri tome daje snažnu podršku i želi potaknuti daljnji proces europskih integracija.

Uz to, razgovarano je i o nekim otvorenim pitanjima kao i o mogućim područjima jačanja suradnje, osobito u području prometne infrastrukture. Daljnji razvoj prometnog povezivanja među državama može pridonijeti jačim vezama i u području industrijske suradnje, IT tehnologije, prehrambene industrije i drugim područjima, te na taj način pomoći i daljnjem snaženju gospodarske suradnje.



Priopćenja