Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za institucionalne odnose i komunikacijsku strategiju Margot Wallström

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, sastala se s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za institucionalne odnose i komunikacijsku strategiju Margot Wallström, za boravka u Bruxellesu, Kraljevini Belgiji, 5. listopada 2006. godine

Ministrica Grabar-Kitarović predstavila je potpredsjednici Europske komisije Wallström Komunikacijsku strategiju za informiranje hrvatske javnosti o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Detaljno ju je upoznala s aktivnostima komuniciranja i informiranja prema domaćoj i stranoj javnosti, informativnim publikacijama i materijalima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, izdavačkom djelatnosti, te različitim medijskim aktivnostima koje Ministarstvo u suradnji s partnerima provodi u cilju što bolje informiranosti hrvatskih građana o Europskoj uniji, posebice stavljajući naglasak na obrazovne aspekte, u vidu seminara, radionica, stipendija za poslijediplomske europske studije u inozemstvu i slično. Ministrica Grabar-Kitarović je kazala kako postoji potreba istražiti mogućnosti poboljšanja komunikacijskog procesa i u tom smislu suradnje između Republike Hrvatske i Europske komisije, putem komuniciranja Europe Hrvatskoj, te Hrvatske Europi. Prezentirajući potpredsjednici Europske komisije Wallström paneuropski dizajnerski projekt EUROPA 2020, ministrica Grabar-Kitarović i potpredsjednica Europske komisije Wallström dogovorile su da se ta izložba postavi u prostorijama Europske komisije u Bruxellesu.

Ministrica Grabar-Kitarović je istaknula mlade kao najzanimljiviju skupinu u smislu komuniciranja i informiranja o europskim integracijama, te kazala kako će u budućnosti fokus biti još više upravo na toj kategoriji hrvatskog društva.

Potpredsjednica Europske komisije Wallström istaknula je podršku naporima Republike Hrvatske, kazavši kako je uvjerena u pronalaženje optimalnog načina suradnje između Republike Hrvatske i Europske komisije putem projekata, a s ciljem objektivnog i kontinuiranog informiranja, kako hrvatskih, tako i građana Europske unije.



Priopćenja