Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u oproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Kraljevine Španjolske

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija, mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović, primila je u ponedjeljak, 9. siječnja 2006. godine, u oproštajni posjet dosadašnjeg veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, Alvara Sebastiána de Ericea

Zahvalivši veleposlaniku Ericeu na dobroj suradnji održavanoj tijekom njegovog mandata u Republici Hrvatskoj, ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović kazala je kako između Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske nema otvorenih pitanja te da su bilateralni odnosi vrlo dobri.

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović i veleposlanik Erice istaknuli su obostrano zadovoljstvo usponom u odnosima između dviju zemalja, a veleposlanik Erice odao je svoje priznanje značajnim postignućima što ih je Republika Hrvatska učinila na svom putu prema Europskoj uniji te naglasio svoje zadovoljstvo što su upravo ti koraci Republike Hrvatske učinjeni tijekom njegovog mandata.

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović zahvalila je na podršci španjolskih vlasti početku pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom i izrazila nadu u daljnje podupiranje Republike Hrvatske u procesu njenog pridruživanja Europskoj uniji.



Priopćenja