Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović sudjelovala je na konferenciji „Iskustva članstva u NATO-u“

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na konferenciji „Iskustva članstva u NATO-u“ koja se u ponedjeljak, 22. listopada 2007. godine održala u Zagrebu

Skup su zajednički inicirala i organizirala veleposlanstava Kraljevine Danske, Republike Mađarske i Republike Litve u Hrvatskoj, kao članica NATO-a i zemalja koje dijele demografske sličnosti s Hrvatskom te time posjeduju iskustva koja su u tom smislu primjenjiva i Hrvatskoj dodatno interesantna u njezinom procesu pristupanja euroatlantskoj zajednici.

U svom je obraćanju na konferenciji ministrica Grabar-Kitarović istakla kako Hrvatska dijeli mišljenje da se Europska unija i NATO međusobno nadopunjuju, šireći sigurnost i prosperitet na sve svoje članice. NATO savez, kazala je ministrica Grabar-Kitarović, kao zajednica naroda koje dijele iste temeljne vrijednosti i interese - poštivanje ljudskih prava, vrijednosti liberalne demokracije, zaštite prava i sloboda, tolerancije, solidarnosti i tržišnog gospodarstva, kroz zajedničko i usuglašeno djelovanje promiče i štiti zajedničke vrijednosti i osigurava međunarodni mir i stabilnost.

Uz predstavnike država čija su veleposlanstva organizirala skup, u raspravama su sudjelovali i predstavnici NATO saveza.



Priopćenja