Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović primila u službeni posjet potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i imigracija Velikog Vojvodstva Luksemburga, Asselborna

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu, 22. veljače 2006. godine, u službeni posjet potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i imigracija Velikog Vojvodstva Luksemburga Jeana Asselborna

Ministrica Grabar-Kitarović zahvalila je ministru Asselbornu na potpori Republici Hrvatskoj u procesu europskih integracija te istaknula prijateljske i vrlo dobre odnose između dviju zemalja, među kojima nema otvorenih pitanja.

Ministrica Grabar-Kitarović izrazila je zahvalnost na značajnoj pomoći Velikog Vojvodstva Luksemburga za razminiranje, kao i na pomoći prijenosa znanja i iskustava iz područja bankarstva, financija, osiguranja, pravosuđa i uprave.

Ministar Asselborn naglasio je mnogobrojne prednosti Republike Hrvatske utemeljene na njenom geografskom položaju, političkoj ulozi u regiji te značajnom turističkom i gospodarskom potencijalu. Prijateljski naklonjen Hrvatskoj, ministar Asselborn istaknuo je važnost provođenja reformi kao ključan uvjet za punopravno članstvo u Europskoj Uniji. Hrvatska je u svojoj regiji predvodnik, ali isto tako predstavlja i most prema Europi, dodao je.

Ministrica Grabar-Kitarović i ministar Asselborn u svom su zaključku naveli važnost proširenja gospodarske suradnje, za koju su obostrano ocijenili da postoje mogućnosti daljnjeg unapređenja.



Priopćenja