Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organiziralo je VI. sjednicu Diplomatsko-gospodarskog kluba koja se održala u sklopu međunarodnog sajma Gast 2008.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organiziralo je VI. sjednicu Diplomatsko-gospodarskog kluba koja se održala u sklopu međunarodnog sajma Gast 2008. u četvrtak, 6. ožujka 2008. godine, u Splitu

U suradnji s organizatorom sajma Gast 2008., tvrtkom Sajam Split, i domaćinom, Splitsko-dalmatinskom županijom te Hrvatskom gospodarskom komorom županije, Uprava za međunarodnu gospodarsku suradnju MVPEI-a organizirala je šestu sjednicu Diplomatsko-gospodarskog kluba, manifestacije koja od 1998. godine tradicionalno djeluje pod pokroviteljstvom MVPEI-a. Sjednicu su otvorili pomoćnica ministra vanjskih poslova i europskih integracija Andrea Gustović Ercegovac, župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, te predstavnici sajma Gast 2008. i Grada Splita.

Predstavnicima 18 diplomatsko-konzularnih predstavništava i trgovačkih ureda akreditiranih u Republici Hrvatskoj, među kojima i veleposlanicima Bosne i Hercegovine, Republike Indonezije, Republike Koreje, Slovačke Republike te Ukrajine, prezentirane su značajke hrvatskog investicijskog potencijala, uvjeti ulaganja kao i mogućnosti suradnje s hrvatskim partnerima. Posebno se govorilo o gospodarskom potencijalu i turizmu kao odrednici razvoja Splitsko-dalmatinske županije, razvojnom potencijalu grada Splita te vinarstvu u Republici Hrvatskoj.

Po završetku sjednice Diplomatsko-gospodarskog kluba, sudionici su posjetili gospodarsku zonu Podi u Dugopolju gdje su upoznati s poduzetničkim aktivnostima u zoni, kao i mogućnostima suradnje.



Priopćenja