Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organiziralo je promociju knjiga povodom Dana diplomacije

Povodom Dana diplomacije Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organiziralo je u ponedjeljak, 5. lipnja 2006. godine promociju knjiga, prilikom koje se prisutnima obratila i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović

Ministrica Grabar-Kitarović posebno se osvrnula na „Godišnjak Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija za 2005. godinu“, istaknuvši da je temeljna namjera bila otvorenost i transparentnost, prikazati što se sve na području vanjske politike učinilo u protekloj godini i koji su značajni rezultati ostvareni, te zainteresirati hrvatsku javnost za hrvatsku vanjsku politiku.

Također, ministrica Grabar-Kitarović naglasila je kako je Republika Hrvatska dosadašnjom vanjskom politikom pokazala odgovornost i zrelost koja se cijeni na međunarodnom planu, te u tom smislu položaj Republike Hrvatske na međunarodnom planu može samo jačati.

Povodom Dana diplomacije promovirane su tri knjige: „Godišnjak Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija za 2005. godinu“, „Koliko vrijedi međunarodno pravo", akademika Vladimira Iblera, te „Diplomacija i diplomatska profesija", dr. Svjetlana Berkovića.



Priopćenja