Ministarstvo vanjskih i europskih poslova organiziralo je u utorak, 27. ožujka 2012. godine, radni sastanak na temu „Vize, dozvole za boravak i rad stranaca u Republici Hrvatskoj“

Nazočnim sudionicima uvodno se obratila ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poručivši kako je današnji sastanak organiziran u svjetlu napora hrvatske Vlade za poticanje i zaštitu ulaganja u Republici Hrvatskoj

Nazočnim sudionicima uvodno se obratila ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poručivši kako je današnji sastanak organiziran u svjetlu napora hrvatske Vlade za poticanje i zaštitu ulaganja u Republici Hrvatskoj. U tom kontekstu istaknula je kako je hrvatska Vlada čvrsto opredijeljena prema stvaranju preduvjeta za poticanje investicijske klime i olakšavanje poslovnih procedura za sve ulagače. Poručila je također kako će nadležna Vladina tijela pozorno razmotriti komentare i prijedloge s današnjeg sastanka u svakom pojedinom segmentu, kako bi se mogle pripremiti i konkretne mjere za unaprjeđenje investicijske klime u praksi.

Također je najavila kako će od idućeg mjeseca u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova biti imenovan posebni savjetnik ministrice za gospodarska pitanja, kako bi se dodatno olakšala komunikacija sa domaćim gospodarstvenicima koji posluju na izvoznim tržištima, kao i stranim gospodarstvenicima i investitorima u Republici Hrvatskoj.

Na današnjem radnom sastanku okupili su se predstavnici resornih ministarstava (Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva unutarnjih poslova), Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca i predstavnici stranih gospodarskih ureda pri veleposlanstvima u Zagrebu.

Tijekom sastanka raspravljena su dosadašnja iskustva vezana uz zakonodavni okvir Republike Hrvatske kojim se uređuje pitanje ulaska, boravka i rada stranaca u Republici Hrvatskoj, kao i njegova primjena u praksi, kako bi se razmotrile mogućnosti otklanjanja eventualnih poteškoća prepreka inozemnim ulaganjima u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja