Ministar Žužul i danski mvp Per Stig Møller susreli su se u Kopenhagenu...

Obostrano je zaključeno da dobri bilateralni odnosi dviju država stvaraju mogućnost za daljnje proširenje suradnje, naročito u području gospodarstva, za što su snažan interes izrazili i danski i hrvatski gospodarstvenici. Danski je ministar vanjskih poslova ocijenio kako je Hrvatska najstabilnija zemlja u regiji. Uz čvrstu demokraciju, što su dokazali i posljednji izbori u Hrvatskoj, odnos hrvatskih vlasti prema manjinama, angažman u pogledu povratka izbjeglica i dosljedno poštivanje ljudskih prava Hrvatska je pouzdani partner. Dr. Žužul i Moller iskazali su istovjetna stajališta u pogledu međunarodne borbe protiv terorizma.

Punu podršku Danske nastojanjima Hrvatske za postizanje punopravnog članstva u Europskoj uniji i NATO-u dali su i predsjednik Odbora za Europsku uniju Claus Larsen-Jensen te predsjednik Odbora za vanjsku politiku Jens-Harald Madsen na sastanku s hrvatskom delegacijom koji je jutros održan u danskom parlamentu.

Poslije podne ministar dr. Žužul je na poticaj Hrvatskog Crvenog križa odlikovao princa Henrika od Danske Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom. Princ Henrik je pokrovitelj danskog Crvenog križa koji je Republici Hrvatskoj pružio iznimnu pomoć za vrijeme Domovinskog rata.

Priopćenja