Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula, primio je 15. rujna 2003. državnog ministra za vanjske poslove Republike Indije Digvijaya Singha

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula, primio je 15. rujna 2003. državnog ministra za vanjske poslove Republike Indije Digvijaya Singha, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 14. do 16. rujna o.g.

Dvojica ministara razgovarali su o bilateralnim pitanjima, kao što su službeni posjeti, sporazumi, gospodarstvo i političke konzultacije između dvaju ministarstava. Razmotrili su i situacije u regijama, pitanja globalne sigurnosti i terorizma te pitanja iz područja Ujedinjenih naroda. Ministar Picula izvijestio je indijskog kolegu o procesu približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u.

U razgovoru je istaknuto kako će obje zemlje uložiti daljnje napore za poboljšanje bilateralne suradnje, posebice na gospodarskom, ali i ostalim područjima.

U sklopu svog službenog posjeta državni ministar Singh susrest će se danas s predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem, predsjednikom Vlade. Ivicom Račanom, potpredsjednikom Hrvatskog sabora Zdravkom Tomcem te s ministricom turizma Pave Župan Rusković.



Priopćenja