Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u nastupni posjet primio turskog veleposlanika Mustafu Babura Hizlana

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, primio je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Turske...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, primio je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Turske, Mustafu Babura Hizlana.

Ovom prilikom potvrđeni su odllični odnosi između dviju država, kao i obostrana želja za intenziviranjem bilateralnih posjeta i sastanaka u dolazećem razdoblju.

Tijekom susreta kao glavna područja suradnje istaknuta su gospodarstvo, trgovina, investicije, IT-sektor te suradnja u kulturi. Bilateralni gospodarski odnosi mogu se značajno ojačati, stoga je ključno djelovanje Mješovitog hrvatsko-turskog gospodarskog odbora. Razgovaralo se i o nadolazećem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije te drugim temema od zajedničkog interesa, poput migracijskih izazova i pitanja suradnje na Mediteranu.



Priopćenja