Ministar Picula sudjelovao na ministarskom sastanku Euroatlantskog partnerskog vijeća...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula sudjelovao je 5. prosinca 2003. u Bruxellesu na ministarskom sastanku Euroatlantskog partnerskog vijeća. Tom je prilikom u ime predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića glavnom tajniku NATO-a lordu Robertsonu za njegov doprinos približavanju Republike Hrvatske NATO-u uručio odlikovanje kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom.

Ministar Picula je nakon uvodne riječi lorda Robertsona otvorio panel raspravu pod temom Potpora demokratskoj preobrazbi – kako najbolje iskoristiti nove instrumente. U svom govoru istaknuo je važnost mehanizama u sklopu Partnerstva za mir i Akcijskog plana za članstvo koji imaju ključnu ulogu u uspješnoj provedbi nužnih reformi u Hrvatskoj, te je iznio pregled najvažnijih dostignuća Hrvatske na tom putu. Ministar Picula je nadalje naglasio da će i nakon smjene vlasti Hrvatska čvrsto ostati na svom zacrtanom putu prema punopravnom članstvu u NATO-u i Europskoj uniji.

Ministar Picula je također istaknuo da je Hrvatska spremna podržati ulazak Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore u Partnerstvo za mir, te im može ponuditi svoja znanja i stečeno iskustvo u tom procesu.

 



Priopćenja