Ministar Picula se susreo s vodećih hrvatskim gospodarstvenicima

U povodu završnih priprema za njihov skorašnji posjet Bruxellesu ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula susreo se 20. listopada 2003. u Ministarstvu vanjskih poslova RH s vodećih hrvatskim gospodarstvenicima. Čelni ljudi Agrokora, Atlantic grupe, Eurocabela, Hrvatskih komunikacija, Ericssona Nikole Tesle, Plive i Podravke održat će 29. listopada 2003. godine u Bruxellesu prezentaciju o Hrvatskoj i hrvatskom gospodarstvu pred dužnosnicima i djelatnicima Europske komisije zaduženima za RH.

Prezentacija hrvatskih gospodarstvenika u Europskoj komisiji u Bruxellesu dio je aktivnosti ukupnog lobiranja RH za brži i pozitivan odgovor na formalnu aplikaciju Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, odnosno izradu mišljenja (avis) Europske komisije. Namjera posjeta je da se predstavnicima EU omogući razgovor i razmjena mišljenja s nevladinim hrvatskim institucijama kako bi se bolje i cjelovito razumjeli želja, interes i motiv RH glede njenog ulaska u EU.

Tijekom boravka u Bruxellesu ministar Picula i hrvatski gospodarstvenici imat će zasebne susrete s povjerenikom EK za vanjske odnose Christopherom Pattenom i povjerenikom EK za proširenje EU Günterom Verheugenom.



Priopćenja