Ministar Picula primio je veleposlanika Švicarske Konfederacije

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je 8. srpnja 2003. u oproštajni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije dr. Paula Widmera koji nakon 4-godišnjeg mandata odlazi na novu diplomatsku dužnost u Jordan.

Zahvaljujući švicarskom veleposlaniku na osobnom angažmanu u jačanju bilateralne suradnje, ministar Picula posebno je istakao izniman doprinos švicarske Vlade u financiranju humanitarnih projekata na području Knina te gospodarskih razvojnih projekata u istočnoj Slavoniji, kao i financijsku pomoć u razminiranju. Švicarska je za projekt razminiranja u Republici Hrvatskoj od 1996.-2002. izdvojila 1,1 mil. CHF (cca 5,5 mil kuna).

Švicarski veleposlanik dr. Widmer zahvalio je na dobroj suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova, te pozdravio razvoj demokracije i hrvatske napore u približavanju euroatlantskim integracijama. Istakao je dobre bilateralne odnose koji bi se mogli razvijati u turizmu te investiranju u hrvatsko gospodarstvo, a što je potvrdio i sastanak Mješovitog odbora za gospodarsku suradnju u Zagrebu krajem proteklog mjeseca.



Priopćenja