Dan otvorenih vrata veleposlanstava, kulturnih instituta, njemačkog MVP-a i Predstavništva EU u Berlinu...

U petak, 5. srpnja 2003. započeo je Dan otvorenih vrata veleposlanstava, kulturnih instituta, njemačkog Ministarstva vanjskih poslova i Predstavništva EU u Berlinu, koji već se tri godine organizira pod pokroviteljstvom gradonačelnika Berlina kao poziv berlinskim građanima na imaginarni put svijetom.

Na svečanom otvorenju cjelokupne manifestacije u novom prostoru Deutsche Telekoma, koji je najveći sponzor, Günter Piening, zadužen za pitanja integracija u berlinskom Senatu, posebno je naglasio vrijednost transparentnosti i dijaloga koji se ovakvim otvaranjem veleposlanstava intenzivira upravo u trenutku kad suvremena, otvorena komunikacija u politici i diplomaciji dobiva poseban značaj.

Hrvatsko veleposlanstvo je u svojem prostoru ove godine uz prikazivanje turističkih filmova, izložbu i bogatu ponudu turističkih materijala, kataloga i knjiga te uz male darove Podravke i Kraša, priredilo tri izložbe. Tako jednu izložbu ima Jochen Senger, ugledni berlinski slikar, koji je 1979. bio u Milni na Hvaru gdje je napravio crteže tipičnog mediteranskog krajolika. Drugu izložbu ima mlada hrvatska slikarica Tatjana Ravlić na postdiplomskom studiju u Berlinu, koja je na poziv veleposlanstva napravila pet velikih slika. Treća je izložba atraktivnih plakata Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Izložbe su otvorene do 18. srpnja 2003.



Priopćenja