Ministar Picula primio je predsjednika Zastupničkog doma parlamenta Irske

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je 15. rujna 2003. godine u Zagrebu predsjednika Zastupničkog doma parlamenta Irske Rorya O'Hanlona koji je izrazio punu i otvorenu podršku njegove zemlje što bržem ulasku Hrvatske Europsku uniju.

Upravo stoga što razumije probleme kroz koje je morala prolaziti RH posljednjih godina, predsjednik Zastupničkog doma parlamenta Irske O'Hanlon ukazao je kako je nužno da Hrvatska što prije riješi sva otvorena pitanja koja bi mogla utjecati na datum njenog ulaska u EU.

Hrvatski je ministar vanjskih poslova ocijenio kako se pozicija Hrvatske zadnjih godina popravila temeljeći tu tvrdnju na koracima koji su učinjeni na poboljšanju odnosa, posebice sa susjednim državama, kao i na sve boljim ekonomskim pokazateljima. Na upit predsjednika Zastupničkog doma O'Hanlona, ministar Picula je istaknuo kako je slučaj Gotovina jedino otvoreno pitanje, dok u pogledu povratka srpskih izbjeglica u Hrvatsku Vlada RH poduzima velike napore kako bi zatvorila to poglavlje, između ostalog i time što je odredila znatna proračunska sredstva za obnovu kuća.



Priopćenja