Ministar Picula otvorio je u ime Vlade RH Centar za visoke tehnologije pri Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu...

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula otvorio je u utorak, 18. studenog 2003. u ime Vlade Republike Hrvatske Centar za visoke tehnologije pri Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu.

Tom je prigodom ministar Picula istaknuo da je prioritet Vlade RH gospodarski rast i zapošljavanje, a jedna od takvih mjera je i ulaganje u strukovno obrazovanje, čemu je primjer i ovaj Centar za visoke tehnologije. Također je naglasio da je Vlada svjesna važnosti ulaganja u obrazovanje te da se upravo priprema veliko ulaganje u opremanje tehničkih fakulteta suvremenom tehnologijom, što bi se kasnije trebalo nastaviti ulaganjem u srednjoškolsko obrazovanje.

Ministar Picula informiran je da je pri istoj, Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, osnovan Tehnološki park, da škola ima ISO 9001/2000 te da je u pripremi i projekt osnivanja EKO škole.

«Ako se želimo priključiti Europi i u njoj izboriti status i mjesto kakvo bismo željeli, tek onda dolaze do izražaja ovakva ulaganja u obrazovanje. Samo ako nam je obrazovni sustav po kvaliteti i rezultatima ravnopravan europskom, i mi ćemo u toj zajednici biti ravnopravan partner», zaključio je ministar Picula.



Priopćenja