Ministar Picula i veleposlanik Japana Shojiro Imanishi razmjenom nota sklopili Ugovor o darovnici

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula i veleposlanik Japana Shojiro Imanishi su u srijedu, 16. travnja 2003. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova RH razmjenom nota sklopili Ugovor o darovnici koju Vlada Japana namjenjuje Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu za nabavku audiovizualne opreme u iznosu od 32,8 milijuna jena.

Na svečanosti sklapanja Ugovora bili su prisutni visoki predstavnici Vlade RH i institucija primateljica ovogodišnje i prethodnih darovnica.

Ministar Picula je u ime Vlade RH izrazio iskrenu zahvalnost Vladi i narodu Japana na visoko iskazanom interesu za razvitak Hrvatske i na vrijednim doprinosima, u ukupnom iznosu od 270 milijuna jena, kulturnim i obrazovnim djelatnostima u Republici Hrvatskoj već šestu godinu za redom. Vlada Japana dodijelila je ove godine darovnicu, istaknuo je japanski veleposlanik, cijeneći značaj Nacionalne i sveučilišne knjižnice za očuvanje hrvatske kulturne baštine i znanja za buduće naraštaje.

Današnji je događaj još jedan važan korak u razvitku hrvatsko-japanskih odnosa u području kulture i obrazovanja kojim se nastavlja obostrano nastojanje u unapređivanju gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje, te sveukupnih prijateljskih odnosa između Republike Hrvatske i Japana.



Priopćenja