Ministar Jandroković uručio je ugovore o financiranju školarine polaznicima tečaja hrvatskog jezika „Croaticum“

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uručio je u četvrtak, 20. ožujka 2008. godine, ugovore o financiranju školarine polaznicima tečaja hrvatskog jezika "Croaticum" koji je namijenjen pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske

Ministar Jandroković obrativši se nazočnima napomenuo je kako Republika Hrvatska prepoznaje značenje učvršćivanja veza s pripadnicima hrvatskog naroda izvan domovine te pridaje osobitu važnost upoznavanju hrvatske kulture kroz učenje jezika kao najučinkovitije poveznice s Hrvatskom, domovinom njihovih predaka.

Danas je uručeno 24 ugovora za prvi stupanj tečaja hrvatskog jezika, a u ljetnom semestru akademske godine 2007./2008., ukupno gledano sve stupnjeve, tečaj pohađa 67 polaznika.

Tečaj pohađaju studenti iz raznih zemalja svijeta u kojima postoji hrvatsko iseljeništvo, a većina ih je iz Južne Amerike. Održava se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – "Croaticum" te Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu – "Croatica", a Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, na temelju Pravilnika o naknadi za učenje hrvatskog jezika za pripadnike hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, financira troškove školarine za dva semestra.



Priopćenja