Ministar Jandroković održao bilateralni sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Irak Hoshyarom Zebarijem

Bilateralni odnosi ocijenjeni su vrlo dobrima sa obostranom željom da se u budućnosti još više unaprijede. Irački ministar Zebari uputio je otvoreni poziv hrvatskim tvtkama i zahtjev za aktivnijim uključivanjem u izgradnji i obnovi Iraka

Uz predsjednika Vlade, dr. sc. Ivu Sanadera, ministar Jandroković nazočio je sastanku na visokoj razini o Milenijskim razvojnim ciljevima na kojem se raspravljalo o siromaštvu i gladi, obrazovanju i zdravlju, te o očuvanju okoliša.

Na marginama zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, ministar Jandroković održao je bilateralni sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Irak, Hoshyarom Zebarijem.

Tom prigodom bilateralni odnosi ocijenjeni su vrlo dobrima sa obostranom željom da se u budućnosti još više unaprijede. Irački ministar Zebari uputio je otvoreni poziv hrvatskim tvtkama i zahtjev za aktivnijim uključivanjem u izgradnji i obnovi Iraka. Iskoristio je priliku da se ministru Jandrokoviću zahvali za dosadašnju pruženu pomoć u obuci policijskih snaga, pruženoj medicinskoj i humanitarnoj pomoći, kao i ponuđenoj pomoći u razminiranju.

Oba ministra razmijenila su mišljenja o stanju u regiji te Bliskom Istoku.



Priopćenja