Ministar Grlić Radman u službenom posjetu Bosni i Hercegovini

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će u utorak i srijedu, 4. i 5. siječnja 2022. godine, u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.
Posjet će započeti u utorak, 4. siječnja 2021. godine, polaganjem vijenca u Križančevu Selu (16.25 sati) na spomen obilježju posvećenom stradalim hrvatskim vojnicima i civilima koji su ubijeni u tom mjestu 1993. godine. Potom će posjetiti Franjevački samostan sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori (17.10 sati), nakon čega će se u Vitezu sastati s hrvatskim dužnosnicima iz područja Središnje Bosne u općinskim, županijskim, federalnim i državnim institucijama (18.30 sati, hotel Central Vitez).
U srijedu, 5. siječnja 2021. godine, ministar će se u Sarajevu susresti s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković (9 sati, Ministarstvo vanjskih poslova BiH), nakon čega su predviđene izjave za medije.
Potom će posjetiti Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu te se sastati s provincijalom fra Jozom Marinčićem (11.15 sati). Nakon toga, ministar će se u Nadbiskupskoj rezidenciji sastati s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem (14.15 sati).
Posjet će nastaviti u Mostaru gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Mostara Mariom Kordićem (17 sati) i s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, monsinjorom Petrom Palićem (18 sati, Nadbiskupa Čule).
Na kraju posjeta ministar Grlić Radman susrest će se s Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjedateljem Doma naroda parlamentarne skupštine BiH.

Najave