Ministar Grlić Radman u radnom posjetu u Argentinskoj Republici

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će od 4. do 6. ožujka, u radnom posjetu Argentinskoj Republici.
Posjet će započeti u Buenos Airesu gdje će se sastati s ministricom vanjskih poslova, međunarodne trgovine i bogoštovlja Dianom Mondino. Potom će na Fakultetu političkih znanosti Papinskog Katoličkog Sveučilišta održati predavanje na temu „Integracije Hrvatske u Europsku uniju. Naučene lekcije i smjer regije u trenutnom geopolitičkom kontekstu“.

U okviru boravka planiran je posjet školi Krista Kralja, Hrvatskom kulturnom društvu uzajamne pomoći „Stjepan Radić“, Hrvatskom katoličkom središtu „Sveti Nikola Tavelić“ i Hrvatskom domu gdje će se susresti s hrvatskom zajednicom, te na svečanoj ceremoniji uručiti hrvatska državljanstva. Susrest će se i s predstavnicima Argentinsko-hrvatske gospodarske komore (CACIC) te predstavnicima Skupštine Autonomnog Grada Buenos Airesa.

Ministar će se potom u Ushuaiji susreti s predstavnicima hrvatske zajednice i na svečanoj ceremoniji uručiti hrvatska državljanstva, kao i održati sastanke s lokalnim dužnosnicima, između ostalog, s Gustavom Adrián Melellaom, guvernerom Provincije Ognjena zemlja, Antarktika i Južni Atlantik.

Najave