Ministar Grlić Radman u radnom posjetu Australiji i Novom Zelandu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će od 1. do 9. prosinca, u radnom posjetu Australiji i Novom Zelandu.
 
Posjet Australiji započet će u Perthu gdje će se susresti s hrvatskom zajednicom u Hrvatskom centru North Freemantle i župi svete Ane, te s predstavnicima lokalne vlasti Zapadne Australije.
 
Potom će u Sydneyu posjetiti Hrvatski klub Concord, Hrvatski katolički centar sveti Nikola Tavelić, kao i Klub Kralj Tomislav, gdje će na svečanoj ceremoniji uručiti hrvatska državljanstva.
 
U Canberri će se ministar Grlić Radman susreti s ministricom vanjskih poslova Australije Penny Wong, kao i senatorom Simonom Birminghamom, senatoricom Marijom Kovačić, glavnim upraviteljem Australije Davidom Hurleyem, predsjednicom Senata Sue Lines, te ministrom industrije i znanosti Edom Husicem.
 
U Adelaidu su predviđeni susreti s predsjednikom Vlade Južne Australije Peterom Malinauskasom, predsjednikom Gornjeg Doma Australskog Parlamenta Južne Australije Terryem Stephensom, te guvernerkom Južne Australije Frances Adamson. Također, ministar će posjetiti i Hrvatski klub Adelaide.
 
Posjet Melbournu ministar će započeti sastankom s ministrom pravosuđa i glavnim državnim odvjetnikom Markom Dreyfusom. U okviru boravka, ministar Grlić Radman posjetit će Hrvatski katolički centar Clifton Hill i Hrvatski društveni centar Geelong gdje će se susreti s hrvatskom zajednicom, učenicima Viktorijanske jezične škole i hrvatskim folklornim društvom Lado Geelong.
 
U Wellingtonu, ministar Grlić Radman sastat će se sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Novog Zelanda Winstonom Petersom, ministrom trgovine Toddom McClayom i predsjednicom Vrhovnog suda Novog Zelanda Dame Helen Winkelmann. Također, ministar Grlić Radman posjetit će Hrvatski klub Wellington gdje će se susreti s hrvatskom zajednicom.
 
U Aucklandu će se ministar Grlić Radman susreti s hrvatskim gospodarstvenicima iz Novog Zelanda, te će posjetiti Hrvatsko kulturno društvo Auckland, gdje će na svečanoj ceremoniji uručiti hrvatska državljanstva.
 

Najave