Ministar Grlić Radman sudjelovao na sastanku Kvadrilaterale, potpisao dokument o uspostavi diplomatskih odnosa s Maršalovim Otocima te održao bilaterale s Kenijom i SAD-om

U utorak, 24. rujna 2019. godine, započela je glavna rasprava 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svome je govoru istaknula borbu protiv plastike u morima i oceanima kao jedan od hrvatskih prioriteta...

U utorak, 24. rujna 2019. godine, započela je glavna rasprava 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u svome je govoru istaknula borbu protiv plastike u morima i oceanima kao jedan od hrvatskih prioriteta te pozvala sve članice UN-a da se zauzmu za taj cilj.

Tijekom dana ministar Grlić Radman sastao se u formatu Kvadrilaterale s grčkim, rumunjskim i bugarskim ministrom. Podržano je proširenje Europske unije na naše susjedstvo, uz ispunjenje kriterija, s naglaskom na snažnoj podršci europskom putu Sjeverne Makedonije i Albanije. Ovom prilikom, raspravljalo se i o drugim aktualnim pitanjima za Europsku uniju, osobito o Brexitu.

Na sastanku s ministrima država članica Europske unije razgovaralo se o situaciji u Siriji.

Hrvatski šef diplomacije se također susreo s ministrima vanjskih poslova Kenije i Maršalovih Otoka. Potpisivanjem zajedničkog priopćenja dvoje ministara vanjskih poslova, Hrvatska je uspostavila diplomatske odnose s Maršalovim Otocima.

Ministar Grlić Radman razgovarao je i s američkim podtajnikom za gospodarski rast, energiju i okoliš Keithom Krachom o unaprjeđenju suradnje na području trgovine i energetike.

 



Priopćenja