Ministar Grlić Radman primio u oproštajni posjet meksičkog veleposlanika u Hrvatskoj

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u srijedu, 2. prosinca 2020. godine, u oproštajni posjet Davida Renata Nájera Rivasa, veleposlanika Sjedinjenih Meksičkih Država u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u srijedu, 2. prosinca 2020. godine, u oproštajni posjet Davida Renata Nájera Rivasa, veleposlanika Sjedinjenih Meksičkih Država u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti.

Obje su strane izrazile zadovoljstvo prijateljskim bilateralnim odnosima i jačanjem dijaloga te zaključile da postoji prostor za osnaživanje gospodarske razmjene, osobito na području turizma te maloga i srednjeg poduzetništva.

Ministar Grlić Radman naglasio je hrvatski vanjsko-politički cilj učlanjenja u OECD, za što je s meksičke strane potvrđeno da po tom pitanju imamo njihovu punu podršku za taj cilj. Obje strane su se složile o značaju produbljenja odnosa između EU-a i Meksika. Ministar Grlić Radman zahvalio je veleposlaniku Nájeri Rivasu na trudu koji je uložio u promicanje odnosa između Hrvatske i Meksika te mu poželio puno uspjeha i sreće u nastavku karijere.



Priopćenja