Ministar Grlić Radman primio u nastupni posjet veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Adriana Chiodia Cianfarania

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Adriana Chiodia Cianfaranija.

Tijekom sastanka sugovornici su potvrdili vrlo dobre i prijateljske odnose između dvijususjednih država te je istaknuta želja za dodatnim jačanjem bilateralnih odnosa, osobito u sferi gospodarstva, turizma i kulture.

Riječi je bilo o pitanjima od zajedničkog interesa regionalnog i europskog značaja: suradnji u okviru Jadransko-jonske inicijative (AAI) i Strategije EU-a za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR), kao i o izazovima zaštite vanjskih granica Europske unije, odgovornosti koju obje države dijele te strateškoj ulozi područja Sredozemlja.

Ministar Grlić Radman zahvalio je veleposlaniku Adrianu Chiodiju Cianfaraniji na potpori koju Italija pruža Hrvatskoj u ostvarivanju njezinih vanjskopolitičkih prioriteta pristupanja Schengenu, eurozoni i OECD-u.



Priopćenja