Ministar Grlić Radman primio u nastupni posjet veleposlanicu Alžirske Narodne Demokratske Republike Nakhlu Kechacha

  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Alžirske Narodne Demokratske Republike Nakhlu Kechacha.

Na sastanku su potvrđeni prijateljski odnosi između Republike Hrvatske i Alžirske Narodne Demokratske Republike, te izražen obostrani interes za daljnjim unaprjeđenjem bilateralne suradnje i suradnje usmjerene na Mediteran i Sjevernu Afriku, kao dviju regija čija je dobrobit od zajedničkog interesa. Ministar Grlić Radman posebno je istaknuo važnost geopolitičkog i strateškog položaja Alžira u Sjevernoj Africi. Veleposlanica Kechacha osvrnula se na važnu ulogu Republike Hrvatske na Mediteranu, kao zemlje koju Alžir vidi i kao vrata prema Europi i Europskoj uniji.

Istaknuto je kako je od službenog posjeta ministra Grlića Radmana Alžiru u prosincu 2021. postignut napredak u bilateralnim odnosima i razvoju bilateralnog pravnog okvira. Daljnje mogućnosti za unaprjeđenje suradnje obje zemlje vide na području gospodarstva, posebice u  turizmu, brodogradnji i energetici.

Ministar je zaključno poželio veleposlanici dobrodošlicu i uspješan rad tijekom mandata u Republici Hrvatskoj.
 

Priopćenja