Ministar Grlić Radman primio u nastupni posjet gruzijskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Zaala Gogsadzea

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u srijedu, 16. listopada 2019. godine u nastupni posjet veleposlanika Gruzije...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u srijedu, 16. listopada 2019. godine u nastupni posjet veleposlanika Gruzije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti, Zaala Gogsadzea.

Sugovornici su potvrdili dobre bilateralne odnose Hrvatske i Gruzije i želju za njihovim intenziviranjem, a ministar Grlić Radman izrazio je potporu Republike Hrvatske gruzijskom euroatlantskom integracijskom procesu. Ministar je predstavio hrvatske prioritete tijekom predsjedanja Vijećem EU, a veleposlanika je posebno zanimala podrška Istočnom partnerstvu. 

Na sastanku je bilo razgovora i o mogućim uzajamnim podrškama za pojedine kandidature u tijelima Ujedinjenih naroda. Ministar vanjskih poslova Gruzije David Zalkaliani je zainteresiran za skori bilateralni posjet Hrvatskoj, a veleposlanik Gogsadze je prenio i poziv ministra Zalkalianija za bilateralnim posjetom u Gruziji.  



Priopćenja