Ministar Grlić Radman na svečanosti obilježavanja početka radova na izgradnji Dalekovoda Cirkovce-Pince

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade RH u srijedu, 14. listopada 2020. godine, na svečanosti obilježavanja početka radova na izgradnji Dalekovoda Cirkovce-Pince

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade RH u srijedu, 14. listopada 2020. godine, na svečanosti obilježavanja početka radova na izgradnji Dalekovoda Cirkovce-Pince. 

„Ovo je infrastrukturni projekt od zajedničkog interesa Europske unije, čiji je neupitni značaj u jačanju infrastrukturnih poveznica u srednjoj Europi, a poglavito između Hrvatske, Mađarske i Slovenije - triju susjednih država i geostrateški vrlo važnog područja", istaknuo je ministar Grlić Radman.

Ministar je naglasio važnost koju će ovakvi projekti, odnosno energetski sektor općenito imati u gospodarskom oporavku Europske unije nakon pandemije COVID19, a dodao je i kako je suradnja na izgradnji Dalekovoda Cirkovce-Pince pokazatelj dobrosusjedskih odnosa između Hrvatske, Mađarske i Slovenije. „Osim suradnje na političkoj razini, svakako bih pozdravio i izvrsnu suradnju na gospodarskoj razini između tvrtki u projektima obnove i izgradnje“, rekao je ministar.

„Hrvatska će se u narednom razdoblju još više usmjeriti prema energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije, skladištenju energije te dovršetku ključnih infrastrukturnih projekata“, izjavio je ministar. Dodao je kako Hrvatska, kroz platforme poput Inicijative triju mora, intenzivno radi na promociji projekata koji će pomoći jugoistočnoj Europi u diversifikaciji izvora energije.



Priopćenja