Ministar Grlić Radman na predstavljanju drugog stupa prioriteta predsjedanja Vijećem EU “Europa koja povezuje”

Ministar Gordan Grlić Radman sudjelovao je u petak, 8. studenoga 2019. godine u Rijeci na konferenciji posvećenoj predstavljanju drugog stupa prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije pod nazivom “Europa koja povezuje”...

Ministar Gordan Grlić Radman sudjelovao je u petak, 8. studenoga 2019. godine u Rijeci na konferenciji posvećenoj predstavljanju drugog stupa prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije pod nazivom “Europa koja povezuje”.

Ministar Grlić Radman naglasio je kako će Rijeka proživjeti posebno zanimljivu 2020. godinu jer će, uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije, biti i europska prijestolnica kulture, što će Rijeku i Riječane učiniti veleposlanicima Hrvatske pred europskom kulturnom publikom i posjetiteljima iz cijeloga svijeta.

“Provedbom tog značajnog projekta za grad Rijeku, županiju i Hrvatsku u cjelini proširit će se opseg i raznolikost kulturne ponude, ojačati kapaciteti kulturnog sektora i njegove veze s drugim sektorima, te povećati međunarodna vidljivost Rijeke i Primorsko-goranske županije”, istaknuo je ministar.

Govoreći o drugom stupu prioriteta predsjedanja Vijećem Europske unije “Europa koja povezuje”, ministar je istaknuo da napredak Europske unije ovisi o umreženosti njezinih gospodarskih sustava i iskorištavanju infrastrukturnih i ljudskih potencijala: “Podupirat ćemo dodatno razvijanje prometne, energetske i digitalne infrastrukture i povezanosti. Poticat ćemo i zbližavanje građana, posebno putem obrazovanja, sporta i kulture”.

Četiri hrvatska grada odabrana su za predstavljanje javnosti svakoga od prioriteta podrobnije, uz Rijeku, tu su Split, Osijek i Varaždin, dok je u Zagrebu predsjednik Vlade Andrej Plenković  predstavio glavne naglaske i smjernice šestomjesečnog predsjedanja u cjelini.

Cilj ovih predstavljanja je omogućiti hrvatskim građanima i zainteresiranim institucijama da dobiju što cjelovitiju sliku o razdoblju i zadaći pred nama.



Priopćenja