Ministar Grlić Radman na okruglom stolu povodom Dana Europe

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u subotu, 11. svibnja 2024. godine, kao izaslanik predsjednika Vlade RH na okruglom stolu u povodu Dana Europe u organizaciji Hrvatske paneuropske unije i Zaklade Hanns Seidel.
 
Središnja tema okruglog stola bili su predstojeći izbori za Europski parlament. 
 
Ministar Grlić Radman istaknuo je da će hrvatski građani za nepunih mjesec dana četvrti će puta sudjelovati na europskim izborima. 
 
Na okruglom stolu zaključeno je kako nakon deset godina članstva u Europskoj uniji, možemo istaknuti ulogu građana Europske unije i da su ti izbori postali sastavni dio našeg društvenog i političkog života. Hrvatski građani sve više percipiraju važnost i ulogu europskih izbora, što se odražava i na postupni rast izlaznosti na izbore za Europski parlament.
Ministar je naglasio kako je na nadolazećim europskim izborima važno zabilježiti veći odaziv, i jasnu podršku građana proeuropskim snagama.
 
Hrvatska paneuropska unija kao organizator događanja istaknula je tijekom skupa da današnjim geopolitičkim okolnostima ovi izbori poprimaju osobitu važnost te da je iznimno važno da Europa i nakon ovih izbora bude ujedinjena i jaka, spremna nastaviti nositi se sa svim geopolitičkim izazovima u svijetu koji se neprestano mijenja i postaje sve složeniji.
 
Skupu su prisustvovali i predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić, ravnateljica Ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu Aleksandra Markić Boban, član Europskog parlamenta Karlo Ressler, zastupnik u Hrvatskog saboru Davor Ivo Stier te počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije Mislav Ježić.

Priopćenja