Ministar Grlić Radman na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima u Bilama kod Mostara

Na komemoraciji povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, 24. kolovoza 2019. godine, u Bilama kraj Mostara kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovao je ministar vanjskih i europskih poslova...

Na komemoraciji povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, 24. kolovoza 2019. godine, u Bilama kraj Mostara kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sudjelovao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. U sklopu obilježavanja Europskog dana sjećanja na Groblju mira pokopani su posmrtni ostaci 41 neidentifirane žrtve iz Drugoga svjetskog rata, a ceremoniju je predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Ministar Glić Radman izjavio je ovim povodom kako je potrebno njegovati kulturu sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, pokloniti im se i odati počast, kako se takve stvari više nikada ne bi dogodile.

Europski parlament je deklaracijom iz 2008. godine odredio da se 23. kolovoza obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.



Priopćenja