Ministar Grlić Radman na 2. Pariškom mirovnom forumu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je 12. studenog 2019. godine na 2. Pariškom mirovnom forumu...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je 12. studenog 2019. godine na 2. Pariškom mirovnom forumu.

Ministar Grlić Radman istaknuo je važnost okupljanja u ovom formatu kako bi podsjetili na važnost mira i sigurnosti u svijetu: “U današnjem svijetu velikih izazova, zajedništvo u području mira i stabilnosti je od iznimne važnosti. Odgovori na geopolitičke izazove zahtijevaju zajedničke napore i zalaganje za jačanje multilateralizma”.

“Drago mi je bilo čuti da je francuski predsjednik Macron u svom govoru govorio, između ostalog, i o nužnosti multilateralizma te se osvrnuo i na Savez za multilateralizam koji je pokrenut na inicijativu ministara vanjskih poslova Francuske i Njemačke, a koji smo snažno podržali na Općoj skupštini UN-a”, nadodao je ministar Grlić Radman.

U cilju suočavanja s izazovima današnjeg svijeta u zahtjevnom multilateralnom kontekstu, Pariški mirovni forum okuplja sve dionike koji predano djeluju po tom pitanju. Pritom ima ulogu inkubatora za unaprjeđivanje projekata i pokretanje novih inicijativa - nudeći rješenja po pitanju mira i sigurnosti, razvoja, okoliša, novih tehnologija, uključive ekonomije te kulture i obrazovanja.

Na forumu se okupilo stotinjak izaslanstava, među kojima je bilo tridesetak šefova država i vlada, kao i čelnici velikih međunarodnih organizacija.



Priopćenja