Ministar Grlić Radman i ministrica Obuljen Koržinek na ispraćaju pape u miru Benedikta XVI. u Vatikanu

  • Slika
Ministar Grlić Radman je zajedno s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek prisustvovao ispraćaju pape u miru Benedikta XVI. u Bazilici svetog Petra u Vatikanu. 
 
Nakon ispraćaja u izjavi za hrvatske medije ministar je istaknuo kako je papa u miru Benedikt XVI. bio veliki prijatelj Hrvatske i hrvatskog naroda, što je pokazao samim dolaskom 2011. godine, kada je istaknuo kako hrvatski narod Europi daje doprinos u duhovnim i moralnim vrijednostima, te ukazao na trinaest stoljeća dugu tradiciju povezanosti Vatikana i Hrvatske. 
 
“Bit će upamćen kao smjeran svećenik, izuzetan teolog i Papa koji se zalagao za obnovu kršćanskog jedinstva, ekumenski i međureligijski dijalog, kao i obnovu tradicionalnih vrijednosti crkvenog, napose socijalnog nauka”, naglasio je ministar. Naveo je kako su njegove teološke misli u vremenima poslije drugog Vatikanskog koncila bile jednostavne i precizne, čime je unio novo razumijevanje i poglede na budućnost. “Uhvatio se u koštac s reformama, održavao je međureligijski dijalog na jednoj impozantnoj razini i vratio izgubljeni sjaj vrijednostima na čijim se temeljima nalazi današnja Europa. Papa Benedikt će uvijek imati mjesto u hrvatskoj povijesti kao papa prijateljske nam Bavarske, koji je uveo Crkvu u 21. stoljeće i osigurao veliki zalog za budućnost”, zaključno je kazao ministar.

Priopćenja