Ministar Gordan Jandroković sastao se s alternativnim ministrom za vanjske poslove Helenske Republike Dimitrisom P. Droutsasom

Sugovornici su sa zadovoljstvom potvrdili odlične bilateralne odnose bez otvorenih pitanja. Ministar Jandroković zahvalio se na potpori koju je Helenska Republika iskazivala Republici Hrvatskoj tijekom pristupanja Sjevernoatlantskom savezu

Sugovornici su sa zadovoljstvom potvrdili odlične bilateralne odnose bez otvorenih pitanja. Ministar Jandroković zahvalio se na potpori koju je Helenska Republika iskazivala Republici Hrvatskoj tijekom pristupanja Sjevernoatlantskom savezu te na aktualnoj punoj podršci članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Upoznao je također, alternativnog ministra Droutsasa s trenutnim stanjem pristupnih pregovora, a uoči Međuvladine konferencije Republike Hrvatske i Europske unije 19. veljače 2010. godine.

Ministri su razmijenili mišljenja i o aktualnoj političkoj situaciji u regiji jugoistočne Europe te poduprli integraciju zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju i NATO.

Bilo je govora i o grčko-austrijskoj inicijativi otvaranja perspektive ulaska u Europsku uniju svih zemalja jugoistočne Europe.



Priopćenja