Ministar Gordan Jandroković primio je u posjet članove Odbora za poslove EU Parlamenta Kraljevine Švedske na čelu s predsjednicom Odbora Annom Kinberg Batrom

Ministar Jandroković i predsjednica Odbora Kinberg Batra izrazili su zadovoljstvo bilateralnim odnosima, ocijenivši ih vrlo dobrim i prijateljskim

Ministar Jandroković i predsjednica Odbora Kinberg Batra izrazili su zadovoljstvo bilateralnim odnosima, ocijenivši ih vrlo dobrim i prijateljskim. Ministar Jandroković zahvalio je na snažnoj potpori Kraljevine Švedske ulasku Republike Hrvatske u punopravno članstvo u EU, kao i na pruženoj stručnoj i financijskoj pomoći.

Izvijestio je švedske parlamentarce o stanju pregovora te istaknuo kako Republika Hrvatska nije obeshrabrena trenutnom situacijom i slovenskom blokadom. Izrazio je odlučnost da Hrvatska održi dinamiku pregovora u narednom razdoblju te da do kraja 2009. godine, za vrijeme švedskog predsjedanja EU, završi pregovore.

Ponovio je hrvatsko stajalište kako su pristupni pregovori i pitanje razgraničenja dva odvojena procesa i kao takve ih treba promatrati, te ona ne bi smjela utjecati na hrvatsko pristupanje EU i NATO-u.

Ministar Jandroković kazao je i kako je Hrvatska odlučna nastaviti sa svim potrebnim reformama u području pravosuđa i javne uprave, kao i borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala te punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu. Naglasio je spremnost Hrvatske da sve preostale obaveze ispuni u za to predviđenim rokovima.

U pogledu pristupanja Hrvatske NATO-u kazao je kako očekuje da će Hrvatska na predstojećem Summitu NATO-a u Strasbourgu/Kehlu sudjelovati kao punopravna članica Saveza.



Priopćenja