Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernda Fischera

Ministar Jandroković poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Fischeru i ukratko ga izvijestio o vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske te aktualnoj situaciji u procesu ulaska Republike Hrvatske u euroatlantske integracije

Ministar Jandroković poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Fischeru i ukratko ga izvijestio o vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske te aktualnoj situaciji u procesu ulaska Republike Hrvatske u euroatlantske integracije.

Republika Hrvatska je uvjerena da će na travanjskom summitu NATO-a u Strasbourgu i Kehlu sudjelovati kao punopravna članica Saveza, kazao je ministar Jandroković. Vezano uz hrvatske pristupne pregovore o ulasku u punopravno članstvo Europske unije, Jandroković je kazao da će nastaviti razgovore sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Samuelom Žbogarom i povjerenikom za proširenje Europske komisije Ollijem Rehnom. Ponovio je stav Republike Hrvatske o potrebi odvajanja graničnoga bilateralnog pitanja od procesa pristupnih pregovora te nužnosti njihove deblokade.

Veleposlanik Fischer iskazao je razumijevanje za hrvatske stavove te ponudio pomoć SR Njemačke u procesu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, posebice što se tiče prenošenja iskustava u korištenju fondova Unije. Izrazio je i želju da u okviru svoga mandata pokuša ostvariti preduvjete temeljem kojih bi se njemački jezik znatno više podučavao u Hrvatskoj.



Priopćenja