Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Park Seong-unga

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa te njihovim razvojem. Ocijenili su i kako bi otvaranje veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Koreji podignulo bilateralne odnose na još višu razinu te intenziviralo sveukupni dijalog

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa te njihovim razvojem. Ocijenili su i kako bi otvaranje veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Koreji podignulo bilateralne odnose na još višu razinu te intenziviralo sveukupni dijalog. Ministar Jandroković izrazio je uvjerenje kako će veleposlanik Park, drugi akreditirani veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, zasigurno pridonijeti jačanju suradnje dviju zemalja.

Sugovornici su se složili da je naročito potrebno osnažiti gospodarsku suradnju te su raspravili o potencijalno zanimljivim gospodarskim granama. Ministar Jandroković istaknuo je brodogradnju, dok je veleposlanik Park naročito prosperitetnom ocijenio turističku suradnju.

Veleposlanik Park prenio je podršku vlasti Republike Koreje članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Obostrano su potvrdili i vrlo dobru suradnju dviju država u multilateralnim organizacijama.



Priopćenja