Ministar dr. Žužul otputovao u višednevni posjet Južnoafričkoj Republici

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul otputovao je danas, 16. kolovoza 2004., u višednevni službeni posjet Južnoafričkoj Republici

Ministar dr. Žužul imat će bilateralne susrete s dužnosnicima Parlamenta i Ministarstva vanjskih poslova Južnoafričke Republike. Za trajanja ministarske konferencije nesvrstanih u Durbanu sastat će se i s brojnim ministrima vanjskih poslova u sklopu lobiranja Republike Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti Ujedinjenih Naroda 2008./2009.

Ministar dr. Miomir Žužul i ministrica trgovine i industrije Južnoafričke Republike Mandisa Mpahlwa potpisat će Sporazum o trgovinskoj suradnji između Republike Hrvatske i Južnoafričke Republike. Pomoćnik ministra vanjskih poslova Dražen Margeta i zamjenica ministra kulture Ntombazana Botha potpisat će Program o kulturnoj suradnji Republike Hrvatske i Južnoafričke Republike. Ministar dr. Žužul sastat će se u Johannesburgu i s južnoafričkim gospodarstvenicima kao i s predstavnicima hrvatskih iseljenika u Južnoafričkoj Republici.



Priopćenja