Ministar dr. Žužul na Europskom gospodarskom forumu u Vilniusu

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul sudjeluje u radu petog Europskog gospodarskog foruma sjever - jug, koji se održava u glavnom gradu Litve, Vilniusu od 12. do 14. rujna 2004

Forum je podijeljen u tri dijela: prvi dio bavi se aktualnim zbivanjima u Europi, drugi dio posvećen je odnosu Turske i Europske Unije dok treći dio Foruma raspravlja pitanja i oblik financiranja poput kreditnih programa, javnih zajmova kao i oblike javno-privatnog partnerstva. U radu Europskog gospodarskog foruma sudjeluju brojni politički i gospodarski stručnjaci. Predsjednik Litve Valdas Adamkus jučer je bio domaćin svečanog primanja za sudionike Foruma, dok je skup danas otvorio premijer Algirdas Brazauskas. Ministar dr. Žužul sutra ima predviđen bilateralni razgovor s ministrom vanjskih poslova Republike Litve, Antanasom Valionisom.

Forum se održava tradicionalno svake godine od 2000., kada je prvi održan u Istanbulu. Četvrti Forum održan je prošle godine u Hrvatskoj, na Brijunima, a trenutno se pet zemalja jugoistočne Europe natječe za domaćina Foruma u 2005. godini.




Priopćenja