Ministar dr. Žužul imenovao Lustiga i Šuteja posebnim savjetnicima ministra za međunarodnu promidžbu

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul imenovao je ugledne umjetnike svjetskog glasa Branka Lustiga i Vjekoslava Šuteja posebnim savjetnicima ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske za međunarodnu promidžbu

Ministar dr. Žužul predložio je Branku Lustigu i Vjekoslavu Šuteju dužnost i položaj posebnih savjetnika ministra što su obojica uglednika prihvatili. Imenovanje Lustiga i Šuteja u skladu je s namjerom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova o potvrđivanju stvarne pozitivne slike i percepcije Republike Hrvatske u svijetu.

Dobitnik Oscara Branko Lustig je ugledni i slavni holivudski filmski producent, rođen u Osijeku, godinama je djelovao u zagrebačkom Jadran filmu. Postigao je zapažene rezultate kojima je afirmirao hrvatski film u zemlji i inozemstvu. Svjetsku slavu postigao je odlaskom u Sjedinjene Američke Države na poziv Stevena Spielberga. U svjetskim filmskim krugovima Lustiga smatraju jednim od najuspješnijih holivudskih producenata.

Dirigent Vjekoslav Šutej, rođen u Rijeci, jedno je od najvećih imena svjetske muzičke scene na kojoj upravlja najznačajnijim filharmonijskim i opernim orkestrima. Muzički je direktor i dirigent Zagrebačkog simfonijskog orkestra, umjetnički direktor Dubrovačkih ljetnih igara i profesor Zagrebačke glazbene akademije. Velike uspjehe postigao je u najvećim svjetskim opernim kućama i posebno, dirigirajući na koncertima trojice famoznih svjetski tenora Pavarottija, Dominga i Carrerasa.

Imenovanja Lustiga i Šuteja su dio složenog promidžbenog programa kojeg ministar dr. Žužul provodi od početka svog mandata. Svrha programa jest mijenjanje dosadašnjeg i stvaranje realnog pozitivnog hrvatskog imidža u svijetu. Fokus interesa međunarodne javnosti nastoji se usmjeriti k afirmativnoj i konstruktivnoj percepciji Hrvatske što za krajnji cilj ima jačanje svijesti o mogućnosti i privlačnosti stranog investiranja u Republiku Hrvatsku te učiniti Hrvatsku vrlo poželjnom turističkom destinacijom.

Svojim ugledom, energijom i osobnostima producent Branko Lustig i maestro Vjekoslav Šutej nesumnjivo će pridonijeti jačanju ugleda Hrvatske u svijetu i to ne samo u okvirima filma i glazbe u kojima uvaženi umjetnici djeluju. Oba su umjetnika sa zadovoljstvom prihvatila ponudu ministra dr. Miomira Žužula naglasivši kako su i do sada u svakoj prigodi pridonosili hrvatskom ugledu u svijetu te će to i nadalje činiti, sada kao službeni posebni savjetnici ministra vanjskih poslova za međunarodnu promidžbu.



Priopćenja