Ministar dr. Miomir Žužul primio u posjet veleposlanika Mihaila Konarovskog

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul primio je 26. travnja 2004. u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Mihaila Konarovskog

Govoreći o aktualnim bilateralnim odnosima s Rusijom, ministar dr. Žužul je kazao kako ruska strana može biti sigurna da će se hrvatsko državno vodstvo zalagati za balansirani pristup u vanjskoj politici te naglasio prijateljske hrvatsko-ruske odnose koji su, uz ostale prioritete, u prvoj kategoriji važnosti hrvatske vanjske politike. Dr. Žužul je istaknuo da Hrvatska s optimizmom gleda na razvitak bilateralnih odnosa s Rusijom, posebno gospodarskih.

Ministar dr. Žužul je rekao da se nada, da će projekt Družba Adria koji je od iznimne gospodarske i strateške važnosti za Republiku Hrvatsku biti, ukoliko predstojeća ekološka Studija o zaštiti Jadrana bude pozitivna, priveden kraju na zajedničku korist zemalja sudionica.

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul je ponovio poziv ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu da posjeti Hrvatsku te zaželio novom ruskom veleposlaniku Mihailu Konarovskom uspješan rad i boravak u Hrvatskoj.



Priopćenja