Ministar dr. Miomir Žužul održao predavanje na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul održao je danas, 26. studenoga 2004., na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu predavanje na temu ''Politika i etika''

Ministar dr. Žužul je pred studentima Filozofskog fakulteta Družbe Isusove govorio o etičkim pitanjima na primjeru hrvatske moderne povijesti, od stjecanja nezavisnosti do procesa pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Ministar je pozdravio projekt mladog katoličkog znanstvenika dr. Miščina kojim se hrvatsku znanost ne samo ravnopravno stavlja uz bok svjetskoj modernoj misli, nego se i samim iniciranjem projekta koji u svom predznaku nije hrvatski već globalni dokazuje kako mladi hrvatski znanstvenici predstavljaju uvjerljivu sponu hrvatske i svjetske znanstvene misli.

Predavanje je održano u sklopu projekta dr. Daniela Miščina koji objedinjuje radove eminentnih svjetskih autoriteta s područja filozofije i srodnih društvenih znanosti u cilju iznalaženja odgovora na etička pitanja koja pred nas postavljaju odnosi u suvremenom svijetu.



Priopćenja