Memorandum o suglasnosti između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske

Memorandum o suglasnosti između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske o Programu bilateralne pomoći za 2007. potpisan je u ponedjeljak, 22. listopada 2007. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija

Memorandum obuhvaća pomoć Kraljevine Norveške Republici Hrvatskoj u iznosu oko 30 milijuna kuna (HRK) bespovratnih sredstava s ciljem da se, kroz financijsku i tehničku pomoć, pruži potpora sektorima koji se trebaju unaprijediti kako bi se dostigli standardi Europske unije, te da se i na taj način podrže nastojanja Republike Hrvatske da se ubrza proces njezinog pristupanja Europskoj uniji.

Dokument su potpisali državni tajnik u MVPEI Željko Kuprešak, s hrvatske strane, i privremeni otpravnik poslova Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Zagrebu Jens Erik Grondahl, s norveške strane.

Prilikom potpisivanja istaknuti su vrlo dobri odnosi između Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske te je obostrano izraženo uvjerenje kako će danas potpisani Memorandum biti dodatni poticaj daljnjem jačanju međusobne suradnje.



Priopćenja