Međunarodna konferencija „Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je, u srijedu 8. ožujka 2023. godine, na Međunarodnoj konferenciji „Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!“ u organizaciji „Mreže hrvatskih žena“.

„Mreža hrvatskih žena“ nevladina je organizacija sa sjedištem u Torontu, koja u Zagrebu već šestu godinu za redom organizira ovu međunarodnu konferenciju povezujući ugledne žene hrvatskog podrijetla diljem svijeta. Svojim aktivnostima predstavlja uspješne poduzetnice i znanstvenice hrvatskoga podrijetla koje uspjesima nadahnjuju u svojim sredinama i promoviraju Hrvatsku.

„Dodanu vrijednost ove platforme i današnjeg skupa vidim u povezivanju Domovine i hrvatske zajednice u inozemstvu posredstvom uspješnih žena Hrvatica. Time pridonosimo ne samo unaprjeđivanju položaja žena u svijetu, već i zajednicama Hrvata u inozemstvu, kao i očuvanju hrvatskog identiteta izvan granica domovine“, naglasio je ministar.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana žena upućuje na potrebu da društvo omogući jednaku mogućnost obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, dostojanstvenog rada, te priznavanja i pravog vrednovanja neplaćene skrbi i kućanskog rada kroz prepoznavanje i uvažavanje različitih okolnosti i mogućnosti koje određuju uspjeh pojedinaca.

„Vaši  projekti, uzor su i inspiracija, hvala vam što svojim radom utječete na društvene promjene i globalno promičete hrvatske inovacije, poduzetništvo, kulturu i znanost. Čestitam ovogodišnjim dobitnicama nagrada i želim vam sretan Dan žena“, zaključno je kazao ministar.
 

Priopćenja