Maturanti i profesori Gimnazije Blankenese iz Hamburga dolaze u Hrvatsku

Uz potporu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Hamburgu skupina od petnaestak maturanata i profesora Gimnazije Blankenese iz Hamburga za cilj svog maturalnog putovanja odabrala je Republiku Hrvatsku. Oni u nedjelju 20. rujna o. g. dolaze u devetodnevni posjet našoj zemlji tijekom kojeg će posjetiti Osijek, Vukovar, Zagreb, Plitvička jezera, Zadar, Kornate, Split i Dubrovnik. Cilj je zbližavanje mladih te upoznavanje s poviješću te kulturnim i prirodnim vrednotama Hrvatske.

U Osijeku će im biti domaćini učenici osječke jezične gimnazije, članovi Hrvatsko-njemačkog društva i Udruge Podunavskih Švaba. Tijekom boravka u Zagrebu očekuje ih posjet Hrvatskom saboru i susret s hrvatskim parlamentarcima kao i razgledavanje grada. U Splitu bi se gosti iz Hamburga trebali u športskim aktivnostima trebali susresti sa svojim splitskim vršnjacima. Dubrovnik, biser Jadrana, kao posljednja etapa njihova boravka u Hrvatskoj bit će prigoda za ne samo razgledanje grada već i posjet Cavtatu i ovdašnjem TV Studiju Hrvatske televizije.

Zanimljivo je da ova skupina mladih iz SR Njemačke nije i prva skupina mladih, koja je uz pomoć hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava pokazala interes za našu zemlju. Zbližavanje mladih i upoznavanje s povijesnim i kulturnim vrednotama u mnogome može doprinijeti boljem razumijevanju među narodima dvije prijateljske zemlje.



Priopćenja